Kategoriarkiv: sso nyheter

Klagomuren

av | 19.01.2017

klagomuren

Muslimska religiösa ledare underkänner alla judiska anspråk på Västra muren (Klagomuren) i Jerusalem, judendomens heligaste plats. Egyptens högsta muslimska överhuvud hävdade i går att muren tillhör islam ”för evärdeliga tider”; tidigare i veckan proklamerade hans palestinska kollega att muren inte har någon judisk. Västra muren (hebreiska: הכותל המערבי, HaKotel HaMa'aravi) i Jerusalem är en del av tempelbergets stödmur. Tidigare kallades muren ofta Klagomuren, men det är en kristen beteckning. Platsen är helig för judar och muslimer, och människor från hela världen reser hit. Bland muslimer är muren känd som Al-Buraq, grundat. Klagomuren (Västra muren) i Jerusalem är en mycket speciell plats, dit människor från hela världen vallfärdar. Muren är den enda delen som återstår av de två judiska tempel, som tidigare stod i Jerusalem (på den plats där Klippmoskén ligger i dag) och anses därför vara den heligaste och viktigaste judiska platsen i hela.

Klagomuren Video

T.H.O.R. Radio - Sören ringer klagomuren i P3

Klagomuren - mitt tycke

Debatt Ska vara betydelselöst om det fanns anknytning till Sverige eller inte då äktenskapet ingicks, skriver Caroline Szyber KD. Sidan redigerades senast den 19 november kl. TripAdvisor LLC ansvarar inte för innehållet på externa webbplatser. Hämtad från " https: Vi besökte platsen två gånger. Man började direkt städa området nedanför muren och det gjordes i ordning för pilgrimer, som kom för att be vid denna speciella plats.

Klagomuren - och adblockeridentifiering

Enligt stilleståndsavtalet skulle emellertid judar i Israel ha rätt att besöka Klagomuren. Massor av i första hand ortodoxa judar samlas då för att be och fira gudstjänst inför sabbaten. På medeltiden började judarna vallfärda hit och man samlades vid muren för att sörja över det förlorade templet därav namnet "klagomuren" och be till Gud om att templet en dag skulle byggas upp igen. Efter Templets och Jerusalems förstörelse fortsatte judar att oupphörligen komma till den återstående västra muren, bland annat för att beklaga sig över eländet. Här kan du söka i mer än artiklar med svar på flera tusen frågor om bibeln, kristendom, teologi, kyrkans historia etc. klagomuren

0 reaktion på “Klagomuren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *